duminică, 11 octombrie 2009

Ursache (alias Moşu', bătrânul satului)

Istoria lui nu o ştie nimeni, e aici dinaintea mea, dinaintea lui Nae, iar ce zice stăpânul nimeni nu înţelege, ştiu doar că e băiat de treabă. Chiar dacă Nae se laudă că e cel mai respectat de pe stradă, până şi el îl respectă pe moş Ursache (vezi tu, „orice nas îşi are nasul”). Să vezi câte poveşti ştie bătrânul, ce se mai adună toţi pe lângă el să-l asculte...
Ceilalţi câini îi ştiu de frică, a fost omu' bazat la viaţa lui. Cu noi se poartă frumos chiar dacă suntem mai mici, ne protejează şi până şi mâncarea şi-o împarte cu noi. Îi place să fie scărpinat de oameni şi se poartă ca un copil când îi vede, sare, se zbenguie, nici nu zici că îşi trăieşte bătrâneţea.

Uitaţi-vă la el, ştrengarul. Ce să vă mai spun despre el? Nici eu nu-l cunosc prea bine. Cât priveşte felul cum se comportă în prezenţa stăpânilor, e cam prostuţ... Să ştiţi că nu îl bârfesc, dar chiar e şi am şi poze ca să dovedesc asta.



Parcă ar fi un copil, nu alta. Şi la fel de repede ca un copil şi-a pierdut şi energia, adoptând stilul „iubesc lenea” (aşa cum facem toţi). Uită-te la el:


Iar într-un final l-a luat şi pe el oboseala şi a adormit, la fel cum ar trebui să facem şi noi acum. Noapte bună, moşule. Noapte bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dig deep:

Powered By Blogger